- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин с мајкама учесника специјалне операције у Украјини: Они су сви хероји

© POOL / Уђи у базу фотографијаПутин с мајкама војника који учествују у специјалној војној операцији у Украјини
Путин с мајкама војника који учествују у специјалној војној операцији у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин састао се са мајкама војника који учествују у специјалној војној операцији у Украјини.

„Учесници специјалне операције су сви прави хероји и нико осим њих не зна какав је то посао и колико је опасан. То само они знају и осећају. Ја лично и читаво руководство делимо бол са онима који су изгубили синове, учинићемо све да осете нашу подршку и ослонац“, рекао је Путин.

Путин је мајкама рекао и да лично разговара телефоном са учесницима операције и да су га они задивили својом расположењем и односом према ситуацији.
Они са којима је разговарао нису очекивали тај позив.
„То ми даје основу да кажем да су хероји. Оправдано“, истакао је Путин.
Руски председник је рекао да су информације средство борбе и то прилично ефикасно. Констатовао је, међутим, да се на интернету налази мноштво лажи и обмана и да ничем не треба веровати.

„Очигледно је да је живот далеко компликованији и садржајнији од онога што се приказује на ТВ или чак на интернету, тамо ничему не треба веровати, тамо је читава гомила свакаквих фејкова, обмана, лажи. Много је информационих напада јер је у савременом свету увек тако било, али је са применом савремених технологија постало посебно актуелно и ефикасно. Информације су такође средство борбе“, рекао је он.

Састанак је одржан уочи празника Дана мајки (27. новембра), а Путин је рекао да је за њих тај празник пролази у бризи и узнемирености.
На сусрету је било 17 мајки војника из различитих делова Русије. Између осталих, са председником је разговарала и Галија Суховска из Рјазања чији је син погинуо 4. марта у Бучи. Посмртно је одликован за храброст.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала