- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Српски теретњаци“ су осетили хук „брзих возова“

© AP Photo / Darko VojinovicСрби и Нејмар
Срби и Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Пратите нас
У анализама статистичких параметара учесница Мундијала Србија је смештена на прву позицију по висини играча, а то само по себи доноси и други закључак, брзина није врлина таквог профила фудбалера и то смо морали да видимо на тежем примеру.
Предвођени суперстаром Нејмаром „момци у жуто-плавом“ деловали су попут „брзих возова“ наспрам „српских теретњака“.
Пиксијеви Орлови су са просечном висином од чак 187,12 центиметара без премца на Мундијалу у Катару, али се у двобоју са петоструким прваком света то показало као велика мана.
Далеко бржи и покретљивији били су Пакета, Рафиња, Нејмар и остали Титеови ученици. Доминирали су апсолутно у свим сегментима игре против споре, безидејне и дефанзивно оријентисане Србије.
То потврђују и бројни статистички параметри. Наравно, они најважнији су свакако голови, ту је издоминирао двоструки стрелац Ричарлисон, а други гол био је право ремек дело. Баш у бразилском стилу, савршенство без мане и спектакуларна егзекуција преко леђа Милоша Вељковића.
Када су ударци ка голу у питању, Бразил је шутирао чак 22 пута, наспрам пет покушаја Орлова.
Фрустрирајућа је и чињеница да Србија није имала шут у оквир Алисоновог гола, док је Вања Милинковић-Савић у другом полувремену, када су пала два гола (62. и 73. минут) био остављен на „ветрометини“.
Дувала је промаја са свих страна, Каземиро, Пакета и остали асови "кариока" били су као на тренингу. Због брзине коју поседују и техничке супериорности олако су долазили у ситуацију да запретер „српском торњу“ и другом највише играчу на Мундијалу - 202 цм.
Чак шест одбрана имао је Вања, од чега три после шутева који су дошли из 16 метара и био је најбоље оцењени фудбалер Србије с оценом 7,5 у избору фудбалског портала "Sofascore". Бразил је имао десет удараца у оквир гола, а Србија ниједан!
Standings provided by Sofascore
Хук брзих возова осетили су српски теретњаци и када је посед лопте у питању, као и укупна и успешна додавања.
Тадић, Сергеј Милинковић-Савић, Гудељ и Лукић имали су велике проблеме са Каземиром, Пакетом и осталим бразилским асовима.
Чим би добили лопту олако би је вратили ривалу. Бразил, први фаворит за подизање „Златне богиње“, очекивано је дуже држао лопту – 59:41 одсто.
Доминација Вразила огледа се и у броју укупних додавања 585-403, као и томе да су мање грешили приликом додавања.
Бразил је на својих 585 размењених додавања имао чак 526 тачних, док је Србија имала 341 успешан пас.
Било како било, Србија је неславно стартовала на Мундијалу у Катару, али далеко од тога да је било шта изгубљено или готово.
Још када су извучене групе и када је жреб ставио Орлове у Групу Г са Бразилом, Швајцарском и Камеруном, било је јасно да ће Србија шансу за пролаз у осмину финала тражити кроз дуеле са "сајџијама" и "лавовима".
Управо ће наредни ривал Србије бити Камерун 28. новембра (11 часова) и ту права на греку Пиксијеви ученици немају.
Камерунци су у поразу против Швајцараца у премијерном мечу на Светском првенству показали да поседују огромну брзину и да и те како знају да запрете из контре у свега неколико додавања, али су тактички далеко слабији од Бразила, па је јасно да ће Орлови имати далеко више шанси да остваре повољан резултат.
Недавно је гост емисије Миљанов корнер био српски репрезентативац Филип Ђуричић.
Алиреза Фагани - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Катар 2022
„Покварен човек“ – како је судија отупио оштрицу Србије
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Катар 2022
Пикси: Да нисам повео тројицу повређених била би револуција у Србији
Србија и Бразил - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Катар 2022
Бразил је победио Србију, али доживео велики губитак – остају без најважнијег играча? /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала