- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српско вече у Америци – Јокић одличан, а Покушевски и Јовић су за понос!

© AP Photo / Craig MitchelldyerНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
Пратите нас
Млади српски кошаркаши Алексеј Покушевски и Никола Јовић били су стартери на мечевима Оклахоме и Мајамија, а имали су и запажене улоге у победама својих тимова. Са друге стране, Никола Јокић имао је ново сјајно шутерско вече, а је Денвер успео да оствари победу над Лос Анђелес Клиперсима.
Још једно одлично вече Николе Јокића одвело је Нагетсе до нове победе. Српски ас уписао је 19 поена, 13 скокова и шест асистенција, а Денвер славио резултатом 114:104.
Нагетси имају велики проблем у одбрани, али су после велике борбе услели да сломе отпор Клиперса који су притом играли без Пола Џорџа и Каваја Ленарда.
Најбољи је био Арон Гордон са 29 поена, седам скокова и три асистенције, а пратио га је Џамал Мареј са 21 поеном, шест скокова и девет асистенција. У екипи Клиперса истакао се Џон Вол са 23 поена и две асистенције.
Алексеј Покушевски од почетка сезоне игра одлично и заслужено је све чешће стартер на утакмица Оклахоме. У драматичној утакмици против Чикага у којој су победника одлучили продужеци (123:119) Покушевски је уписао 15 поена уз шест скокова и две асистенције.
Управо је Покушевски био играч који је у самој завршници са линије слободних бацања успео да изједначи резултат.
Још један српски таленат био је на паркету. Никола Јовић коначно је почео да добија више простора и труди се да то користи на најбољи могући начин.
Јовић је у победи Мајамија над Вашингтоном (110:107) уписао седам поена и један скок.
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
СПОРТ
Партизан ће бити захвалан Реалу, а велики Муса је захвалан црно-белима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала