- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Стотине људи на протестима у Прагу: Захтевају да се прекине наоружавање Украјине

© Sputnik / Маријана КолаковићПраг
Праг - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
Пратите нас
Више стотина становника Прага окупило се у центру града како би изразили незадовољство политиком актуелне власти. Демонстранти су захтевали да се престане са наоружавањем Украјине, преноси Чешки радио.
Према подацима полиције, на протесту, одржаном у парку „Летна“ у центру чешке престонице, окупило се око 600 људи. Организатор акције је „Национални савет за обнову“.

„Демонстранти су тражили смањење цена електричне енергије и прекид извоза струје, као и национализацију подземних складишта гаса... Окупљени су такође критиковали ЕУ, НАТО и помоћ Украјини“, наводи се у саопштењу.

Поједини демонстранти су носили плакате са натписима: „Стоп влади“, „Премијеру Фијала, доста – ви сте ратни хушкачи“, „Базе САД – у САД и биће мир“.
Након почетка руске специјалне операције, западне земље почеле су да уводе санкције Москви, а посебно су се на мети нашли руски енергетски ресурси. Председник Русије Владимир Путин је нагласио да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија САД и њених савезника, али да су санкције задале озбиљан ударац глобалној економији.
Поглед на Праг - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
Специјална операција у Украјини
„Сити смо до гуше“: Чешки новинар о конфликту у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала