- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Тито не може ни на један дан: Хрватска пошта одбила израду жига са ликом маршала

© AP Photo / Darko Vojinovicтито јосип броз
тито јосип броз - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
Пратите нас
Хрватска пошта није одобрила израду поштанског жига с ликом Јосипа Броза Тита, што је био захтев Савеза антифашистичких бораца и антифашиста (САБА), као и Савеза друштава Јосип Броз Тито Хрватске, за филателистичку изложбу у склопу обележавања 130. годишњице Титовог рођења.
Поштански жиг уобичајен је за неке манифестације и догађаје, а у овом случају жиг с Титовим ликом требало је да буде у употреби у само једној пошти у Загребу и то на само један дан, пренео је „Јутарњи лист“.
Међутим, ни то није одобрила Хрватска пошта, наводе у САБА Хрватске.
„Њихов разлог одбијања је био тај да је Јосип Броз рођен у мају, а ми тражимо жиг у новембру”, изјавио је за Хину један од иницијатора Фрањо Хабулин, председник САБА.
Председник Савеза друштава Јосип Броз Тито Хрватске Јован Вејновић рекао је да га одбијање Хрватских пошта не изненађује, додајући да је свестан друштвене атмосфере у Хрватској.
„То можда и није став многих људи који седе у Хрватској пошти. То је став који им је саопштен, па је пошта, у складу с општим друштвеним кретањима ‘логички’ то морала да прихвати”, казао је Вејновић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала