- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Војници сигурни у победу: Руске хаубице „мста-С“ уништавају украјинске тенкове /видео/

© Sputnik / Vitaliy AnkovСамоходна хаубица „мста С“ на војним вежбама Тихоокеанске флоте и моторизоване бригаде 5. армије Источног војног округа у Приморском крају
Самоходна хаубица „мста С“ на војним вежбама Тихоокеанске флоте и моторизоване бригаде 5. армије Источног војног округа у Приморском крају - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
Пратите нас
Из дана у дан руска војска током контрабатеријске борбе уништава артиљерију и радаре, тенкове, оклопне транспортере и возила са муницијом Оружаних снага Украјине. У зони специјалне војне операције активно делују и јединице које рукују самоходним артиљеријским хаубицама „мста-С“.
Након добијања координате циљева, артиљерија након само неколико минута заузима положај и гађа мету.
Артиљерци који рукују хаубицом „мста-С“ делују по принципу „једна мета - једна позиција“. На тај начин противник нема прилику да изведе узвратни напад.
Брзина у раду се постиже захваљујући доброј организацији и увежбаности јединице, што омогућава да се сачувају животи људства и да се изведу ефикасни артиљеријски напади. Јединица је једном приликом уништила три непријатељска тенка за дежурство, што сматрају својим најбољим резултатом.
Долазак хладнијег времена само радује борце из Сибира, преноси телевизија „Звезда“.

„Временски услови нам само иду на руку. Непријатељ ће бити поражен, победа ће бити наша“, поручује механичар и возач са кодним именом „Мурманск“.

Артиљеријски систем „мста-С“ има значајне конструктивне разлике у односу на његове претходнике, којe се пре свега огледаjу у новом систему аутоматизације, затим у повећаној прецизности, али и у примени дигиталних мапа. Може да врши паљбу различитим гранатама, што драстично повећава борбену моћ руске војске.
Артиљеријски систем 2С7М Малка - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
РУСИЈА
Руска артиљерија, падобранци и „одважни“ у акцији /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала