Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Захтев приштинског посланика: Хоћемо уједињење са Албанијом

© Tanjug / Филип КраинчанићЗаставе Албаније и Косова
Заставе Албаније и Косова - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
Пратите нас
Посланик Демократске партије Косова Беким Хаџиу предложио је да на заједничкој седници парламента Албаније и привремене скуштшине Косова, посланици гласају за уједињење у „Конфедерацију албанске државе".
Хаџиу је захтев за уједињење са Албанијом објавио на друштвеној мрежи Фејсбук* уочи сутрашње заједничке седнице у Тирани и написао да је „време за важне одлуке“.
„Након што је Косово обележило 14 година као суверена и независна држава, време је да ми, изабрани од народа Косова и Албаније, гласамо на овој 110. годишњици независности Албаније за уједињење у Конфедерацију албанских држава, Албаније и Косова. Да се уједине у једну државу, са једном владом, са једним сенатом, са два конгреса. Време је за важне одлуке за нашу нацију да сачувамо албански идентитет и да заједно будемо тамо где нам је место, у Европској унији“, навео је Хаџиу.
Хаџиу је затражио од председнице Скупштине Албаније Љиндите Николе и председника привремене скупштине Косова Гљаука Коњуфце да на сутрашњем састанку уведу гласање за „унију Албаније и Косова у Конфедерацију албанске државе“.
„Ово је прави пут, то је наслеђе мученика албанског народа током векова који су пали на олтар слободе, са идеалом националног јединства“, поручо је Хаџиу, преноси Косово онлајн.
*(Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке)
Америчка застава осликана на оронулом зиду на ком су врата и прозор - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
СРБИЈА
Коначна уцена: Србија за капитулацију не добија чланство у ЕУ него постаје вазал Америке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала