- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Амерички конгресмен: Прешли смо на одговорнији приступ у пружању помоћи Украјини

© AP Photo / Kevin DietschОдавање почасти у ротонди Капитол хила полицајцу страдалом у нередима у 6. јануара
Одавање почасти у ротонди Капитол хила полицајцу страдалом у нередима у 6. јануара - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Пратите нас
Члан Представничког дома америчког Конгреса за иностране послове Мајкл Макол упозорио је да је појачан надзор и да су прешли на одговорнији приступ у пружању помоћи Украјини.

„Осигураћемо бољи надзор, већу транспарентност и одговорност“, рекао је он телевизији 'Еј-Би-Си', коментаришући измене у погледу пружања помоћи Украјини.

Већина чланова Конгреса, како демократа тако и републиканаца, сагласно је да је неопходан одговорнији приступ. Макол је подвукао да Конгрес намерава да и даље шаље Украјини помоћ.
Конгрес САД ће у новом саставу почети да заседа након избора у јануару 2023. године. Према подацима америчке телевизије, Макол је главни претендент на место председника комитета за иностране послове.
Овог пролећа, амерички Конгрес одредио је око 40 милијарди долара за различите врсте помоћи Кијеву, укључујући војну и економску.
У октобру је амерички председник Џозеф Бајден потписао закон по коме ће се наставити финансирање америчке Владе до средине децембра, који подразумева и 12,4 милијарде долара нове помоћи Украјини.
Раније су републикански конгресмени упутили писмо америчком државном секретару Ентонију Блинкену у коме су затражили информације о могућим финансијским везама Демократске партије и владе Украјине преко крипто берзе FTX која је банкротирала.
Амерички инструктори са украјинским војницима - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
РУСИЈА
Медведев: Америка је увек напуштала своје пријатеље – таква судбина чека и Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала