- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Број пуњача за електричне аутомобиле дуж путева у Србији биће удвостручен

© AP Photo / Richard VogelЕлектрични аутомобил
Електрични аутомобил - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Пратите нас
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да је у току тендер за набавку 10 нових електропуњача, који ће бити постављени дуж путева у Србији, јер због раста броја возила на електрични погон, расте и потреба за додатним пуњачима.
У Србији, за сада, на ауто-путевима постоји осам електропуњача, пет капацитета између 22 и 50 киловата постављено је 2017. године, док су три супер брза, снаге 175 киловата, постављена прошле године, рекао је Весић за ТВ Пинк и подсетио да Министарство за заштиту животне средине даје субвенције за куповину електричних аутомобила.
Одморишта на ауто-путевима ће, како је навео, бити уређена и претварана у оазе са електропуњачима - тражиће се партнери, биће дозвољено да се отвори ресторан, кафић или продавница како би сви који пролазе кроз Србију, док пуне батерију могли да попију пиће, нешто купе.
План је и да се подстакне куповина тагова за електронско плаћање путарине, коју сада, каже, користи око 55 одсто корисника ауто-путева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала