- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Није коме је речено...“ – Пикси: Надам се да сте схватили

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије, у отвореном и искреном разговору са медијима рекао је да је пред прву утакмицу на Мундијалу против Бразила био у великој конфузији због проблема са повређеним играчима.
Подсетимо, реконвалесценти у екипи Србије су водећи играчи, нападачи Александар Митровић и Душан Влаховић, као и стартни левокрилни бек Филип Костић који није ни наступио у дуелу са Бразилом.
„Информације су долазиле и овако и онако, препуштен сам био до последњег момента. Од доласка у Катар имали смо седам, осам играча који нису били у тренажном процесу. Нисам хтео о томе јавно да говорим јер би онда цео свет знао о чему се ради. Било је врло забрињавајуће за мене, сада знате зашто нисте видели осмех на мом лицу. Али, осмех се полако враћа, боље је него што је било“, рекао је Пикси.
Он је истакао да би утакмица против Бразила била потпуно другачија да је могао да изађе са најбољим тимом.
„Против Бразила смо се превише трошили ни за шта. Претрчали смо више од Бразила, а испало је да тих пола сата у другом полувремену не постојимо. Имали смо много промашених пасова и изгубљених лопти. Нисмо били комплетна екипа на терену. Да сам изашао са најбољим тимом била би потпуно другачија слика“.
Сада је, каже, стварно другачије.
„Стање играча ме више радује него пре неколико дана. Да ли ће Митровић и Влаховић стартовати то ћете видети сутра. Да знам састав, знам. Ту немам дилему. И то је велика разлика у односу на меч са Бразилом када нисам знао“, рекао је Стојковић.
Он је појаснио и значење песме коју је цитирао пред пут у Катар.
„Није коме је речено него коме суђено је рекао сам знајући ову ситуацију, не да бих забављао јавност. Да ће играти ко је спреман. Надам се да сте схватили да се на то односило. Није пријатно када неко не игра месец дана. Из ове коже се не може. Изаћи ћемо са најјачим тимом, ту нема дилеме. Већ је одлучено. То је мој стил рада. То нисам имао пред Бразил. Страховита конфузија. Једног дана ћу да објашњавам моје стање. Искуство више“, истакао је Пикси.
Утакмица против Камеруна је на програму у понедељак од 11.00.
О досадашњем току Мундијала говорило се у емисији Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала