- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Како их није срамота?! Дачић жестоко осудио ФИФА због акције лажног Косова

© Sputnik / Лола ЂорђевићНатпис "Нема предаје"
Натпис Нема предаје - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Ивица Дачић огласио се поводом пријаве тзв. ФС Косова да се казни фудбалска репрезентација Србије због заставе „Нема предаје“, која је красила свлачионицу Орлова пред меч с Бразилом. Дачић је поручио ФИФА да је то лицемерно јер Уједињене нације нису признале Косово, као и да су у питању двоструки аршини.
© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
Ивица Дачић
„Ми не можемо ту сада као држава да реагујемо, зато што су то спортске организације. Али, то показује како је велико лицемерје. Је л' замислите сада да је Украјина ту? И да она каже, Крим је Украјина, нема предаје. Је л' би неко избацио Украјину, јел би неко казнио Украјину? Како их није срамота?! Чекај, јел они стварно мисле да смо ми сви глупи и да ми сви не разумемо о чему је реч. Не говорим ја сада о ФИФА. То се Косово жалило, вероватно ту постоје неке процедуре и не знам каква казна може да буде. Новчана, вероватно. То је лицемерно. Је л' Косово проглашено за државу? То што је примљено у ФИФА не значи ништа. Тамо има и чланица регионалног карактера. Овде Уједињене нације нису признале Косово“. Та застава говори о фудбалу да нема предаје, ја сам је тако разумео“, рекао је Ивица Дачић гостујући у емисији „Јутро“на ТВ Прва, додајући да су у питању класични двоструки аршини.
Дачић је навео да ово само говори о лицемерју и упитао шта је увредљиво у поруци „Нема предаје"?
„Шта је ту увредљиво што је неко рекао нема предаје? Па шта треба да кажу, да ће да се предају? Друго, они говоре о фудбалу и ''нема предаје'' се односи на фудбалске утакмице. Ми смо од Бразила изгубили и очекивало се да изгубимо, али нас сада чекују одлучујуће утакмице са Камеруном и Швајцарском", рекао је Дачић.
Подсетио је да Уједињене нације нису признале Косово, а да је Србија међународно призната држава и чланица УН, са Косовом и Метохијом као њеним делом.
„Шта је ту нешто што није у складу са међународним правом и што је увредљиво? Ово је показатељ колико нема принципа већ има двоструких стандарда и двоструких аршина. Они никада не би казнили Украјину када би Украјина рекла 'Донбас је наш и Крим је наш. Нема предаје'", рекао је Дачић.
Министар спољних послова је истакао да ово не би требало да нас изненађује већ да буде морални подстицај за наше фудбалере јер смо, како је истакао, најјачи када се суочавамо са неправдама.
Гост у емисји Миљанов корнер пред одлазак на Мундијал био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.
Србија и Бразил - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
Катар 2022
Србију не ремете покушаји саботаже од стране тзв. Косова: „Нема ни одлуке, ни саопштења из ФИФА“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала