- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Пошто гледамо само себе, о нама ће одлучивати други

© AP Photo / Francisco SecoДраган Стојковић
Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Дошла је главе Драгану Стојковићу Пиксију и фудбалској Србији она његова, упорно изговарана и понављана реч да само себе гледамо и да нас други не занимају.
Осетили смо то на болном примеру у ремију са Камеруном (3:3), где смо се упорно држали те своје супериорности да само себе гледамо.
Гол Митровића у 53. минуту требао је да обезбеди Србији курс да уплови у мирну луку, а догодило се потпуно супротно. Уследило је тотално помрачење!
Standings provided by Sofascore
Имала је Србија апсолутно све у својим рукама. Капиталних 3:1 до 62. минута, али је срљала у пропаст, док су Пиксијеви ученици летели по терену ко мува без главе.
Уследиле су две сурове казне Абубакара и Чупо Мотинга у временском размаку од свега 120 секунди. Озбиљне екипе тако не примају голове. Не тако брзо, не тако наивно.
„Ми само себе гледамо, противник нас не занима. Респектујемо сваког, али само себе гледамо", то је реченица коју је упорно и на свакој конференцији изговарао и понављао селектор Драган Стојковић.
А онда је дозволио себи да му екипа изгледа онако како је изгледала од 64. до 66. минута меча са Камеруном – као распуштена банда.
Јуришали су српски репрезентативци високо ка голу ривала, вршили висок пресинг њих петорица, шесторица, а све је то било беспотребно.
Србија и Камерун - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Пикси: Да не губимо главу
Уместо да смо „закључали утакмицу“, што је посао тренера/селектора, и повукли се на своју половину, пустивши Камерунце да јуре резултат и тако ризикују грешку, која би брзим крилима - Костићу и Живковићу отворила простор за контре.
Гледали смо само себе, док су Камерунци давали јурили и давали голове, па је Србија дошла у ситуацију да о њој одлучују други.
Када кажемо други, мисли се на Бразилце за које ћемо сви здушно навијати, што је потврдио и селектор Стојковић.
„И шта сад, навијаћемо за Бразилце“, кратко је прозборио Пикси после ремија у разговору за РТС.
У случају победе Бразила, Србији тријумф над Швајцарском 2. децембра (20 часова) доноси пласман у осмину финала Мундијала.
Бразил – Швајцарска - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Бразилски „минималац“ против Швајцарске једнак победи за Србију!
Уколико би две поменуте селекције ремизирале које се састају од 17 часова, онда би нам требала убедљива победа над „сајџијама“, док би у случају тријумфа Шаћирија и другова над „кариокама“ сан о осмини финала био угашен.
Гост у Миљановом корнеру пред одлазак на Мундијал у Катару био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.
Раде Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Раде Богдановић: Нисмо имали селектора на клупи
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Пикси после (к)икса Србије: Велика фрустрација – навијаћемо за Бразил
Србија и Камерун - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Србија прокоцкала победу против Камеруна – и даље живи сан за осмину финала Мундијала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала