- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Гаспром“ конзервира опрему за „Северне токове“

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаИзградња гасовода „Северни ток 2“
Изградња гасовода „Северни ток 2“  - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
„Гаспром“ планира да конзервира опрему за гасовод на компресорским станицама ‘Портова’ и ‘Славјанска’, који преносе гас до гасовода ‘Северни ток’ и „Северни ток-2“, пише лист „Комерсант“.
Сва опрема ће након конзервације остати у компресорским станицама, а у случају потребе ће бити покренута у кратком року, рекао је један од саговорника.
Терористички напади су се догодили 26. септембра истовремено на два руска гасовода који достављају гас Европи – „Северном току 1“ и „Северном току 2“. Немачка, Данска и Шведска не искључују могућност да је реч о циљаној диверзији. Оператер гасовода, компанија „Норд стрим АГ“ је тада саопштила да је реч о инцидентима без преседана и да је немогуће проценити када ће штета бити санирана.
Генерално тужилаштво Русије покренуло је кривични поступак због међународног тероризма. Руски председник Владимир Путин изјавио је да нема сумње да се по питању гасовода „Северни ток“ и „Северни ток 2“ ради о акту међународног тероризма. Према његовим речима, то је најопаснији преседан, јер конкуренти на тај начин терају Европљане да купују енергенте по вишим ценама.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
РУСИЈА
Кремљ: Истрага Шведске о „Северном току“ говори у прилог верзији о терористичком нападу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала