- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Португалија се сетила Русије па се осветила после четири године

© AP Photo / Martin MeissnerПортугалија – Уругвај
Португалија – Уругвај - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Португалије савладали су селекцију Уругваја резултатом 2:0, а победу су у 55. и 92 минуту донели Кристијано Роналдо и Бруно Фернандеш. Тријумфом су се осветили Уругвају за пораз на Мундијалу у Русији 2018. године.
Фудбалери Португалије савладали су селекцију Уругваја резултатом 2:0, а победу су у 55. и 92 минуту донели Кристијано Роналдо и Бруно Фернандеш.
Португалци су офанзивно ушли у меч и непрестано улазили у противничку половину терена. После 20 минута игре видело се и преко поседа лопте да Португалија далеко више прети, док уругвај на све начине покушава да се одбрани.
Агресивни су били фудбалери обе репрезентације, а на паузу се отишло са нулом. Са више самопоуздања је Португалија ушла у друго полувреме, а константне претње претвориле су се у гол у 55. минуту.
Кристијано Роналдо се уписао у стрелце и то га је подстакло да додатно врши притисак на гол Уругваја па су он и саиграчи азређали неколико шанси.
Како је време одмицало, Уругвај више није имао шта да изгуби и кренуо је да напада. У завршници су Уругвајци имали страшне шансе, али је одличан на голу био Коста.
Гомез је погодио стативу, а Суарез само два минута касније шутнуо мало поред гола. Времена је било све мање, а Уругваја падала концентрација.
Уместо драме у завршници Уругвајци су олакшали посао Португалу јер је Гименез играо руком. Након консултације са ВАР собом судија је одлучио да свира пенал, а хладонокрво је за 2:0 погодио Бруно Фернандеш.
Победом су Португалци практично обезбедили осмину финала и потенцијално би могли да се састану са Србијом уколико остану први у својој групи, а Србија буде друга у својој.
Португалија – Уругвај - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Мундијал, 9. дан – Бразилци дали наду Орловима, Роналдо повео Португалију ка победи
Ригоберт Сонг - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Сукоб је изазвао позитивну реакцију – на штету Србије
Гранит Џака показује албанског орла на утакмици Швајцарска-Србија - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Албанац је научио лекцију: „Ми смо Швајцарска – они су Србија“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала