Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

НАДА: Неприхватљив предлог Стефановића за увођење санкција Русији

© Фото : Спутњику уступила Коалиција НАДАКоалиција НАДА
Коалиција НАДА - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Предлог Резолуције, коју је поднео председник скупштинског Одбора за спољне послове Борко Стефановић, у вези са усаглашавањем спољне политике Србије са политиком ЕУ, којом се предлаже увођење одговарајућег пакета санкција Руској федерацији, није прихватљива, саопштила је коалиција НАДА, коју чине Нови ДСС и ПОКС.
„Скупштински одбори не воде политику једне државе и не одређују њене стратешке циљеве, већ то ради Влада Републике Србије или њен председник. Са тим у вези, овакав предлог је потпуно неприхватљив јер је његова садржина у потпуној супротности са српским националним и економским интересима. Oво није сукоб Русије и Украјине, већ Запада и Русије и свако наше сврставање на страну Запада - а увођење санкција управо то и јесте – директно би угрозило наше виталне интересе, од Косова и Метохије, преко положаја српског народа у Црној Гори, до Републике Српске“, саопштено је из коалиције НАДА.
Из те коалиције додају да би владајућа већина требало да преиспита опстанак Борка Стефановића на месту председника Одбора за спољне послове у Народној скупштини Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала