- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Не бојим се“: Градоначелник руског града Чите дао отказ и отишао на фронт

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаРуски војник у Украјини
Руски војник у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Александар Сапожњиков градоначелник руског града Чита из Зајбакалског краја, открива како су му Украјинци претили након што је отишао како би учествовао у специјалној војној операцији у Украјини, пише „Комсомољска правда“.
Сапожњиков је 13 година служио у војсци, био је падобранац, учествовао у два чеченска рата и био рањен. Од 2019. године се налази на позицији градоначелника Чите, а пре неколико дана је дао отказ, како би учествовао у специјалној војној операцији у Украјини. Сапожњик има чин старијег заставника и тренутно се налази на војној обуци.
- Искрено, нисам очекивао да ћу на себе толико скренути пажњу. Зато сам Вас позвао да Вам се захвалим за лепе речи, подршку и искреност. У тим речима је и вера у нашу победу, у нашу велику земљу која нас уједињује. Ми смо се сви у тешком тренутку ујединили. И то се може приметити голим оком.
Наша земља има много нација и сви живимо у пријатељству, слози и љубави, и поштујемо једни друге. То је веома важно и то би требало да се сачува у будућности и заувек.
Свакоме ко нас је читао и слушао у Комсомолки, читао у листу, на сајту, и слушао на радију, желим светлост и удобност у кући, и најважније – љубави, здравља и благостања. Сви људи који то искрено говоре су људи доброг срца. То су прави људи, праве патриоте.
Сада ми сваку ноћ из Украјине шаљу претеће поруке, али се не плашим.
Како су сазнали Ваш број телефона?
- Чак су ми и копију пасоша послали.
Реците нам, шта Вам пишу? Ви им, наравно, не одговарате.
- Наравно, или их бришем или блокирам.
Ако желите можете сада да им одговорите или не желите?
Зашто бих то радио? То је обична нацистичка пропаганда. Желим да одговорим нашим кинеским пријатељима, да им се захвалим за подршку. Они су ми и видео посветили, објавили на Тик-току и послали ми, послаћу и Вама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала