- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак да оде до краја у Мелбурну па ћемо видети“ – Троицки верује у победу Србије и без Ђоковића

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаНовак Ђоковић и Виктор Троицки
Новак Ђоковић и Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки рекао је да је српски тим могао и боље да прође на жребу у квалификацијама за пласман у финале, као и да се нада да ће Новак Ђоковић бити у националном тиму за дуеле са Норвешком.
Ривала предводи Каспер Руд са којим је Ђоковић недавно играо у финалу Завршног мастерс турнира и остварио глатку победу.
„Искрено, могло је и лакше. Добили смо једног од најтежих могућих противника, али само због Каспера. Остали норвешки играчи нису толико звучна имена. Као и увек, све зависи од нас у каквом ћемо саставу играти, да ли ће сви бити спремни. Рачунамо на Новака, али незгодан је термин због Аустралијског опена“, рекао је селектор Виктор Троицки.
Меч се игра одмах после првог грен слема у сезони и расплет у Мелбурну може итекако имати последице на овај дуел. Јер није лако играти финале у врелој Аустралији и већ после неколико дана доћи у ледену Норвешку.
Од тог епилога ће зависити и ко ће играти, јер ће овај термин поготово бити незгодан за Ђоковића од кога се очекује да се на Род Лејвер арени бори за десету титулу. Не треба заборавити ни да је он 11 година старији од Руда, што у ситуацијама овако драстичних промена услова игре има итекакво значење.
Ђоковић и Руд су играли четири пута а тренутно трећи тенисер света из Осла никада није узео ни сет.
„Надамо се да ће Новак играти у Мелбурну до краја и самим тим видећемо да ли ће стићи да буде са нама у Норвешкој. Али имамо јаку екипу и од остатка тима очекујем да буду спремни. Играмо у гостима, имају трећег на свету, остали нису тако квалитетни. То је први утисак. Могло боље али и против њих имамо шансе међутим, све зависи од нашег састава“, додао је Троицки.
Још се не зна на каквој ће подлози меч бити игран.
„После Аустралије је незахвално о било чему говорити осим о бетону. У Норвешкој ће бити зима, вероватно ће бити брза подлога унутра. Не верујем да ће изабрати шљаку јер ће и Руд вероватно доћи до завршнице у Мелбурну. Сачекаћемо одлуку али имамо играче за тај дуел. Уверен сам да ће они да га изнесу и ако Новак не буде био са нама“.
Србија је као шести носилац била привилегована и није могла да игра против осталих квалитетних репрезентација.
Право директног учешћа на финалном турниру у 2023. су добили овогодишњи финалисти, Канада и Аустралија. Још две репрезентације неће морати у квалификације – вајлд карте су добили Шпанија и Италија.
Остали парови квалификационе рунде: Хрватска – Аустрија, Мађарска – Француска, Узбекистан – САД, Немачка – Швајцарска, Колумбија – В. Британија, Чиле – Казахстан, Шведска – БиХ, Ј. Кореја – Белгија, Холандија – Словачка, Финска – Аргентина и Португалија – Чешка.
Феликс Оже Алијасим - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
СПОРТ
Канађани поновили успех Руса – пред Ђоковићем /фото, видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2022
СПОРТ
Нови судар Ђоковића и Руда?
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
СПОРТ
Срамота се понавља – Новака поново нема међу кандидатима за велику награду!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала