- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русија преоријентише привреду на нова тржишта

© Sputnik / Сергей Субботин / Уђи у базу фотографијаСаобраћајни коридор "Север-Југ" у области Астрахан који повезује Русију, Иран, Индију и јужну Азију.
Саобраћајни коридор Север-Југ у области Астрахан који повезује Русију, Иран, Индију и јужну Азију. - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Међународна трговина је сада у кризи, Русија преоријентише привреду на нова тржишта, изјавио је руски председник Владимир Путин.

„Ово је посебно актуелно данас, када је међународна трговина у кризи. Имајући то у виду, у Русији се предузимају велике мере за преоријентисање извозно-увозних операција на нова тржишта, ради се на унапређењу и побољшању ефикасности нових магистралних међународних коридора Исток-Запад и Север-Југ“, рекао је Путин, обраћајући се путем видео-линка XVIII форуму међурегионалне сарадње Русије и Казахстана који се одржава у Оренбургу.

Руски лидер је истакао да две земље имају велике изгледе за заједничку сарадњу у различитим сферама индустрије, укључујући и у високотехнолошкој.
Он је такође подсетио да је Русија била и остала један од највећих инвеститора у економију Казахстана - укупнe инвестицијe се процењујu на скоро 17 милијарди долара. Више од 30 великих инвестиционих пројеката се реализује у свим кључним секторима привреде без изузетка, нагласио је Путин.
Председник Казахстана Касим-Жомарт Токајев налази се у првој посети иностранству након победе на изборима. Данас ће имати састанак са руским колегом Владимиром Путином.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала