- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Вашингтон и Москва само једном искористили „линију за избегавање сукоба“

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и САД у Женеви
Заставе Русије и САД у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и Русија су само једном искористиле линију за комуникацију коју су армије двеју земаља успоставиле како би се избегле конфликтне ситуације због Украјине, преноси Ројтерс позивајући се на изјаву извора.
Према речима неименованог америчког чиновника, једини позив том линијом Вашингтон је упутио Москви да би пренео забринутост због руске војне операције усмерене против кључне инфраструктуре Украјине.
Извор није навео о којим је објектима конкретно реч, али је навео да то није у вези с инцидентом који се догодио 15. новемба на територији Пољске, када је ракета погодила пограничну област те земље према Украјини.
У том инциденту погинула су два човека, а првобитно су Пољска и западне земље претпоставиле да је реч о руским ракетама. Касније је потврђено да је реч о пројекту испаљеном из украјинског противракетног система С-300.

Канали везе уливају наду

САД и Русија су успоставии неколико канала везе за дијалог у сфери безбености, њихово недавно коришћење улива наду, речено је за Спутњик у Пентагону.
„САД чувају неколико канала везе за разматрање најважнијих питања безбедности с Русијом током непредвиђених околности или ванредних ситуација како би се спречили погрешне процене, војни инциденти и ексалација. Нама уливају наду недавни позиви високо рангираних представника Пентагона руским колегама и сматрамо да наставак дијалога има одлучујући значај“, додао је саговорник из Пентагона.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала