- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Жељка Цвијановић: Нова Влада Републике Српске у наредних десет дана

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељка Цвијановић
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Пратите нас
Српски члан и председавајућа Председништва Босне и Херцеговине Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће у Републици Српској Влада бити конституисана у наредних десет дана.
Цвијановићеваје на конференцији за новинаре, након састанка са комесаром Европске уније за суседске односе и проширење Оливером Вархељијем, рекла да је на састанку изражена и нада да ће тај процес бити завршен и у Федерацији БиХ и на нивоу БиХ.
„Обавестили смо комесара да смо почели са конституисањем власти на различитим нивоима. Почели су разговори на ту тему. Надам се да ћемо се у наредној години бавити животним стварима и разлозима због којих је битно да обављамо своје функције“, рекла је Цвијановићева и додала да је приликом обављања функција битно водити рачуна о потребама грађана.
Навела је да је задовољна састанком с Вархељијем.
„Разумемо да се овај састанак одиграва у време када доносимо одређене одлуке које се односе на кандидатски статус БиХ и зато желим да се захвалим Вархељију на његовом личном ангажману и промовисању уопште идеје и потребе да се БиХ додели кандидатски статус. Ми смо данас разговарали о условима и разлозима који су дефинисани раније од стране ЕУ, а то је једна врста ходограма по којем морају да се крећу наше институције“, поручила је она, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала