- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фудбалски земљотрес уздрмао Апенине – сви поднели оставке у Јувентусу!

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Пратите нас
У Катару се захуктава Светско првенство у фудбалу, али је вест дана стигла око поноћи са Апенина и гласи да је комплетно руководство Јувентуса на челу са председником Андреом Анњелијем и потпредседником Павелом Недведом поднело оставке.
Комплетно руководство торинске „старе даме“ одлучило се на такав потез, после ванредне седнице Управног одбора одржане у Континасу.
Према информацијама које стижу са Чизме, до тога је дошло због афере која је уздрмала италијански фудбал после чега је италијанско тужилаштво покренуло истрагу због „дуплих књига“ и лажних финансијских извештаја.
Оставке су поднели и сви чланови Борда директора – генерални директор Маурицио Аривабене и чланови Борба Лоренс Дебру, Масимо дела Рађоне, Кетрин Финк, Данијела Марилунгу, Франческо Ронкаљо, Ђорђо Такија и Сузан Кивуд.
Јувентус у чијим редовима играју двојица српских репрезентатицаца – Филип Костић и Душан Влаховић, који се налазе на Мундијалу у Дохи, наводно је лоше пословао у периоду од 2018. до 2020. године, те је тужилаштво у Торину крајем окторбра покренуло опежну истрагу.
Оставка Ањелија означила је и крај владавине поменуте породице, а Андреа је био четврти представник чувене италијанске фамилије. На чело најтрофејнијег италијанског клуба стигао је у мају 2010. године.
Од тада је Јувентус девет пута освајао Скудето, после чега је екипа упала у резултатску кризу, препустивши трон Интеру и Милану.
Бразил - Швајцарска - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Радост Бразилаца за радост Срба /фото/
Португалија – Уругвај - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Мундијал, 9. дан – Бразилци дали наду Орловима, Роналдо повео Португалију ка победи
Гранит Џака показује албанског орла на утакмици Швајцарска-Србија - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2022
Катар 2022
Албанац је научио лекцију: „Ми смо Швајцарска – они су Србија“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала