- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о тројном гасном савезу: Постоје реалне руте за испоруку енергената

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
Пратите нас
Идеја о формирању тројног гасног савеза Русије, Казахстана и Узбекистана треба тек да се формализује, руте за снабдевање енергентима у овом региону су врло реалне, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Ова идеја и иницијатива ће се тек формирати, у смислу формулисања јасних оквира. То је велика и пространа територија у веома важном региону, и наравно, постоји велика мрежа рута за снабдевање енергијом и гасом. Наравно, све координационе акције морају да одговарају свим странама“, рекао је Песков.
Он је додао, да је председник Русије Владимир Путин предложио да се направи координациони механизам у оквиру гасног савеза између Русије, Казахстана и Узбекистана и да ће за ту реализацију бити потребно учешће правног лица.
Председници Казахстана и Русије Касим-Жомар Токајев и Владимир Путин су на састанку у Кремљу разматрали формирање тројног гасног савеза са учешћем Узбекистана, изјавио је портпарол председника Казахстана Руслан Желдибај.
Председници Русије и Казахстана Владимир Путин и Касим-Жомарт Токајев на састанку у Москви - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2022
РУСИЈА
Русија и Казахстан разматрају формирање тројног гасног савеза са Узбекистаном
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала