- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Моћна Аргентина „побегла“ од Француске, Пољска се провукла за гол до нокаут фазе

© AP Photo / Jorge SaenzАргентина - Пољска, Светско првенство
Аргентина - Пољска, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
Аргентина је успела. Не само да после победе над Пољском (2:0) буде прва у групи Ц, већ и да прође у осмину финала, у шта су многи сумњали после пораза од Саудијске Арабије и да избегне Француску као ривала у нокаут фази, пошто ће у осмини финала играти са Аустралијом.
Све то су Лео Меси и другари изборили на терену после још једне фантастичне партије коју су приказали. Овај пут нису чекали финиш да сломе Пољаке, као што су Мексиканце у прошлом колу истим резултатом.
Меси је промашио пенал у 39. минуту (објективно сумњив), тачније сјајни голман Шченсни му је одбранио ударац са 11 метара у полувремену у коме је забележио чак девет одбрана, али је Аргентина повела „из свлачионице“ на старту другог дела.
Алексис Макалистер је сјајно проследио у мрежу лопту коју му је додао десни бек Молина у 46. минуту, а тачку на офанзивну партију ставио је нападач Манчестер ситија Хулијан Алварез у 68. Асистирао му је Енцо Фернандез. За победу и прво место.
Мало је фалило да први пут на Мундијалу у Катару правило фер-плеја одлучи ко ће у нокаут фазу из ове групе са позиције број два. Чинило се да ће број жутих картона пресудити у ситуацији у којој су Пољска и Мескико били изједначени у свим параметрима - бодовима, головима и међусобном скору.
Ипак, Саудијска Арабија је у надокнади ублажила пораз против Мексика (2:1) и олакшала свима ситуацију. А Пољаци приде, немају много разлога за радовање јер ће у нокаут фази ићи на Француску, фаворита који игра врхунски када је комплетан и расположен.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала