- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Финалне припреме за акустично-електрични спектакл београдских рок икона

© Фото : Уступљено Спутњику - Robert KultererРок-бенд „Генерација 5“
Рок-бенд „Генерација 5“ - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
У престоничкој концертној сезони Генерација 5 прославља 45 година успешне каријере y четвртак 8. децембра са почетком у 20 часова.
Бенд познат по хитовима „Долазим за пет минута“, „Ти само буди довољно далеко“, „Најјачи само остају“, „Уморан од свега“ и „Ти и ја“ поделио је концерт у два сета – акустични и електрични.
Иако је група сарађивала са свим већим именима југословенске рок и поп сцене – од Корнелија Ковача и Здравка Чолића до Оливера Мандића и Жељка Бебека, као специјални гости наступиће рокeнрол – Бора Ђорђевић и Дадо Топић.
„Имали смо тежак и незахвалан задатак – да због концепцијских и продукцијских захтева концерта сведемо госте „на два слова“ искрен је оснивач и клавијатуриста Генерације 5 Драгољуб Илић Илке. „Пошто „најјачи само остају“, позвали смо Даду и Бору који су пођеднако важни за историјат нашег бенда“. Заједно са Бором Ђорђевићем наступиће маестрални Чорбин гитариста Видоја Божиновић Џинџер.
Сет листа концерта садржи највеће хитове и рађена је у сарадњи са фановима, пријатељима и колегама групе.
Кит Левин 1981. године - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2022
КУЛТУРА
Преминуо Кит Ливен, један од најутицајнијих светских гитариста, оснивач „Клеша“ и „Паблик имиџ ЛТД“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала