- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Тунис победио Француску, али нема разлог за славље – Дегенек зауставио Данце и повео Аустралију даље

© AP Photo / Francisco SecoМетју Леки
Метју Леки - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
Последње коло у групи Д донело је фантастичну завршницу и драму у којој је поред Француске у осмину финала Светског првенства прошла и Аустралија, после вредног тријумфа над Данском од 1:0.
Тако се Данска, један од „фаворита“ из Европе, враћа кући после првог круга, а права туга ће вероватно захватити навијаче Туниса, јер су њихови љубимци завршили такмичење на трећем месту после великог тријумфа над Француском од 1:0.
Целих два минута Тунижани су били учесници осмине финала Мундијала, када је у 58. минуту искусни Вахби Хазри матирао времешног Манданду и донео предност свом тиму. Надали су се Африканци да ће Данска издржати у дуелу са Аустралијом, али узалуд.
Само два минута касније, на другом крају Дохе, некадашњи бундеслигашки ас Метју Леки промешао је одбрану Данске и сјајним ударцем донео свом тиму вредан минимални тријумф за пласман у осмину финала Светског првенства.
© AP Photo / Themba HadebeМилош Дегенек
Милош Дегенек - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Милош Дегенек
Милош Дегенек је тек у трећем колу био први пут стартер за Аустралију на овом Мундијалу и испоставило се један од најбољих на терену који су се побринули за пласман свог тима у осмину финала.
Данска је имала добре шансе у оба полувремена, али недостатак расног центарфора показао се као главна бољка ове екипе на комплетном шампионату који ће им остати у ружној успомени.
Француска је против Туниса наступила у комбинованом саставу, а после вођства Африканаца селектор Дешан је убацио неколико првотимаца с намером да избегну бламажу.
И чинило се да су успели јер је у осмом минуту надокнаде у другом полувремену Гризман изједначио, али је погодак поништен због офсајда. Небитно, јер је Аустралија свакако прошла даље...
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала