- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Једноставан и одличан трик: Како да се вода не задржава на вашем ретровизору /видео/

CC0 / Pixabay / Ретровизор
Ретровизор - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
Паметан трик тестиран на друштвеним мрежама и оставио је пратиоце запрепашћене колико је делотворан. Користан савет је заправо врло једноставан: свој ретровизор премажете сапуном, а затим га нежно обришете крпом, остављајући танки слој водоодбојног сапуна на стаклу.
Зато кад се вода попрска по огледалу, она склизне с њега тако да ниједна капљица не остане на површини. Трик је изворно пронађен на „ТикТоку“, а тестирао га је корисник Инстаграма* Мајкл Киу. Објавио је исечак теста с натписом „Чињеница или измишљотина?“, пише британски „Сан“.
У видеу је тестирао трик на једном од својих аутомобила, „форду мустангу“. Користио је наставак за прскалицу на цреву као симулацију за кишу, прскајући свој ретровизор капљицама. Затим га је обрисао сапуном, па крпом. На крају га је натопио водом из пластичне боце, која је исцурила, а на огледалу није остала ни кап.
@kingkhieu 🥷Fact Or Fiction? #stitch @cams.auto.tips (Thoughts?) #matrix #carhack #car #water #alien #hack #lifehack #learn #tiktokhunter #khieu #education ♬ Kneel Before the Crown - Audiomachine
Коментатори су били запањени паметним саветом. Један је написао: „То је наука“.
Покушавајући да објасни трик један коментатор је написао: „То је због уља у сапуну“. И заиста је тако, барем у теорији, јер се уље не отапа у води па су површине премазане уљем водоодбојне.
Међутим, други је коментатор позвао на опрез, упозоривши да би слој уља могао претерано да рефлектује светлост од других аутомобила који возе иза.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала