- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

СНП сада предлаже да Лекић буде кандидат за предсједника, а да се влада реконструише

© Sputnik / Бобан НововићСоцијалистичка народна партија Црне Горе
Социјалистичка народна партија Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
Потпредсједник Социјалистичке народне партије (СНП) и министар здравља Драгослав Шћекић казао је да треба да дође до реконструкције актуелне Владе, будући да већ четири министра нијесу ту, те да у таквој влади мјеста треба да добију представници Демократске Црне Горе и Демократског фронта.
Поручио је да Влада треба да настави мандат у реконструисаном саставу, а Миодраг Лекић, који није добио мандат од предсједника Црне Горе Мила Ђукановића треба да буде заједнички предсједнички кандидат парламентарне већине.
"А да у овом облику на челу са Абазовићем наставимо са одређеним договорима одређену реконструкцију и у пуном капацитету наставимо до 2024. Ја вјерујем да то можемо. Треба да се разговара, да се мало спусте страсти. Ја мислим да ћемо свакако трајати још један значајан период", поручио је Шћекић на прес конференцији.
Шћекић је казао да у будућем периоду мора да се обезбиједи сигурно финансирање здравственог система и додао да је све погоршано због укидања доприноса за здравство.
Шћекић је рекао да њихова порука није смањење плата, наводећи да је то спин и неистина.
"Наша порука није смањење плата, то је спин и неистина. Ми повећавамо плате", навео је он.
Он је рекао да је здравствени систем на нестабилним ногама и да се његовим опоравком Влада бави седам мјесеци, али да ће испоруке љекова бити редовне.
Према његовим ријечима, листе чекања сведене су на минимум, казао је Шћекић и нагласио да је у ових седам мјесеци покренута изградња двије клинике.
"То је показатељ озбиљног приступа послу. У овом моменту имамо још много планова и покренутих пројеката широм Црне Горе", поручио је Шћекић.
То је оно што, како истиче, чини Министарство здравља и министри из СНП-а.
"И медицински и немедицински кадар мора да има иста права и ми ћемо се у том правцу понашати. Неодговорна ДПС власт је јавно здравство третирала на лош начин, а у том правцу је ишла и претходна влада", казао је он.
О могућем укидању здравственог осигурања, Шћекић је рекао да данас у Црној Гори “у трци за гласовима свашта може да се донесе и саопшти”.
"Пројекат Европа сад оставио је здравствени систем без прихода. Ја, као добар домаћин, желим да објасним да је ово суштинско питање за здравствени систем, не политика. Желим да укажем на проблем да у будућем периоду морамо имати сигурно финансирање здравственог система, видјећемо на који начин", казао је Шћекић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала