- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу: Руски инструктори већ обучили више од 300.000 резервиста и добровољаца

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуски министар одбране Сергеј Шојгу
Руски министар одбране Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу саопштио је да је за два месеца око 3.000 инструктора обучило више од 300.000 резервиста и добровољаца.

„У борбену обуку нових војних формација укључено је око 3.000 инструктора. Ангажовано је више од сто полигона на територији наше земље и Белорусије. За два месеца је обучено преко 300.000 резервиста, укључујући добровољце“, рекао је Шојгу на седници колегијума Министарства одбране.

Како је прецизирао, у центрима за обуку је обучено око 8.000 посада за борбена возила и тенкове, јединица које ће руковати артиљеријским системима, средствима ПВО, системима за управљање беспилотним летелицама и за електронско ратовање.
„Војници су стекли знања и вештине које су неопходне за успешно извршавање борбених и специјалних задатака како самостално, тако и у оквиру јединице", рекао је Шојгу.

Нове методе употребе ракетних снага и артиљерије

Оружане снаге Русије током специјалне војне операције тестирају нове методе борбене употребе ракетних снага и артиљерије, изјавио је Шојгу.
„Ефикасно уништавање противника је важна компонента успеха војних дејстава. Значајна улога у томе се приписује ракетним трупама и артиљерији. Током специјалне операције тестирају се нове методе њихове борбене примене. Ово се, пре свега, тиче употребе извиђачко-ударних система, који укључују беспилотне летелице, као и модерне и напредне врсте наоружања“, рекао је Шојгу.
Ослањајући се на искуство које се стиче током специјалне операције, побољшава се и контрабатеријска борба као један од главних задатака уништавања противника.
„У његову реализацију укључени су ракетни артиљеријски системи 'торнадо-С' дугог домета и артиљеријски системи велике снаге 'малка'. То омогућава да се ефикасно погађају страни ракетни и артиљеријски системи“, рекао је Шојгу.

Снабдевање наоружањем

Јединице Оружаних снага Русије, које су у сталној приправности, следеће године треба да буду снабдевене оружјем на нивоу од 97 одсто, рекао је Шојгу.
„С обзиром на додатно издвојена буџетска средства, следеће године ће се финансирање државног одбрамбеног налога повећати практично 1,5 пута. То ће омогућити да формације и војне јединице у сталној приправности буду обезбеђене наоружањем и опремом на нивоу од 97 одсто“, рекао је министар.
Како је прецизирао, државни одбрамбени налог за 2022. годину биће реализован на нивоу од најмање 99 одсто.
Шојгу је саопштио да је важно да се одржи максималан обим производње и да се организује испорука наоружања војсци и пре предвиђених рокова.
Министарство одбране Русије ће следеће године посебну пажњу посветити капиталној изградњи у интересу нуклеарних снага, саопштио је Шојгу.
Руски војници у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
Специјална операција у Украјини
Шојгу: Руска војска наставља ефикасно да уништава украјински војни потенцијал
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала