- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

У правом моменту – Орлови добили најбољу помоћ пред велики изазов

© AP Photo / Frank AugsteinФудбалери Србије
Фудбалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
Фудбалери Србије су два дана пред одлучујућу утакмицу на Светском првенству добили пријатно изненађење у кампу у Катару – у посету играчима дошли су чланови породице што, према истраживањима, може много да помогне у припреми за веома стресне догађаје, а такав је свакако наредни дуел са Швајцарском.
Улога породице током великих догађаја је често била тема полемика, било је заговорника тога да би породице стално требало да буду уз фудбалере, али и оних који су сматрали да није баш пожељна таква пракса.
Као присталица „средњег решења“, на Мундијалу у Катару изјаснио се легендарни тренер и сада селектор Холандије Луј ван Гал, који је омогућио члановима породица фудбалера да присуствују појединим тренинзима.
Он је, како је истакао, поборник теорије да играчи могу да умање стрес и да добију додатну мотивацију у дружењу са члановима породица, нарочито у периодима када су одвојени, што је случај када су и питању велика такмичења.
Тим путем је кренуо и селектор Србије Драган Стојковић, омогућивши породицама фудбалера да дођу у базу српске екипе у Дохи и проведу одређени период, сматрајући да ће то помоћи играчима да бар на трен скрену мисли и добију додатну енергију за велики дуел са Швајцарском који је на програму у петак од 20.00.
Фудбалери Србије морају да забележе победу у тој утакмици како би остварили циљ и пласман у осмину финала Мундијала.
Отац Гојко Перовић - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Катар 2022
Отац Гојко Перовић за Спутњик о Мундијалу: Црна Гора је уз Орлове - то тврдим одговорно!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала