- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Дуго смо разговарали, веома дуго“ – Албанац саветује брата „Швајцарца“

© AFP 2023 / FRANCOIS LO PRESTIГранит и Таулант Џака
Гранит и Таулант Џака - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
Таулант Џака, албански фудбалски репрезентативац, рекао је да је саветовао свог брата Гранита, репрезентативца Швајцарске, како да се понаша у утакмици против Србије на Мундијалу у Катару.
Таулант, за разлику од Гранита, игра за Албанију, али је изгледа у породици Џака „традиција“ да постоје сукоби са Србијом – он је играо у чувеном мечу који је обележио дрон, док је млађи брат провоцирао Србе током утакмице на претходном Мундијалу у Русији.
„Искрено, нисам био срећан после жреба због свих тих емоција и целе прошлости са Гранитом. Али разговарали смо дуго о томе, веома дуго. Рекао сам му: ‘Без обзира на то што се деси на утакмици, да ли постигао гол или изгубио, само остани миран и играј своју игру’. На крају дана, ово је фудбалска утакмица, није политика“, рекао је Џака за швајцарски Блик.
Он је говорио и о утакмици у Београду коју је обележио дрон.
„Било је тешко. Нисам могао да замислим да ће бити тако. Знали смо наравно да ће бити врело, али баш тако да се отме контроли… Али то је били 2014. године, то је прошлост, треба да гледамо у будућност“.
Таулант мисли да ће „српски медији закувати ствари“.
„Нису проблем српски фудбалери, мада је питање колико ће они наелектрисани да буду. Претпостављам да ће српски медији покушати да поново закувају ствари. Да покушају да испровоцирају Гранита, Џердана Шаћирија. Морамо да будемо спремни на то, да будемо опуштени“, истакао је Џака.
Србија и Камерун - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Шта ће Србија урадити против Швајцарске? /анкета/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала