- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинска служба наставља рације: Претрес у женском манастиру у Закарпатској области

© Sputnik / Григориј Василенко / Уђи у базу фотографијаСлужба безбедности Украјине
Служба безбедности Украјине - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
Пратите нас
Припадници Службе безбедности Украјине извршили су претрес у женском манастиру Светог Кирила и Методија канонске Украјинске православне цркве у селу Драчино у Закарпатској области, саопштио је украјински портал „Страна.уа“.

„Служба безбедности Украјине наставља са рацијама по храмовима и црквама Украјинске православне цркве. Овог пута су дошли са претресом у женском манастиру Светог Ћирила и Методија у селу Драчино код Мукачева“, наводи се у саопштењу на Телеграму.

Служба безбедности Украјине је 22. новембра извела „контраобавештајне активности“ на територији Кијевско-печерске лавре, у још два манастира и у Сарњенској епархији канонске Украјинске православне цркве у Ровњенској области. Тада је саслушано више од 50 људи и пронађена је „проруска литература“. По речима митрополита Антонија, то су биле васкршње посланице патријарха московског и целе Русије Кирила које су послате свим епархијама Московске патријаршије и књиге које осуђују украјинске расколнике.
Локалне власти у различитим регионима Украјине с времена на време забрањују деловање УПЦ. Конкретно, у уторак су посланици Лавовског обласног савета донели одлуку да забране делатност УПЦ на територији области.
Од почетка специјалне војне операције у Украјини учестали су напади украјинских националиста на цркве, свештенство и вернике канонске УПЦ.
Кијевско-Печерска лавра - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
РУСИЈА
Удар на православље: Шта стоји иза упада украјинских безбедњака у манастире
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала