- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Лукаку за самоубиство „Златне генерације“ – срећни Хрвати једва прошли даље

© AP Photo / Ebrahim NorooziРомелу Лукаку, Белгија - Хрватска, Светско првенство
Ромелу Лукаку, Белгија - Хрватска, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Једна од најпознатијих фудбалских сила, чувена белгијска „Златна генерација“ окончала је своје постојање на Мундијалу у Катару. Била је то последња прилика да сјајна група играча оствари велики успех, али се после три одиграна кола Белгијанци ваћају кући, елиминисани у групној фази после ремија без голова са Хрватском (0:0).
Мароко ће у осмину финала као први из ове групе, Хрвати као другопласирани, вероватно на Шпанце у нокаут фази.
Били су бољи Белгијанци од Хрвата, барем у другом полувремену, пошто се прво неће памтити ни по чему занимљивом, јер је протекло у обостраном „шамарању“ лопте, са једва понеким ударцем на гол Куртое или Ливаковића.
Једини тренутак узбуђења у првом делу био је поништени пенал Хрватима, исправно, јер је био офсајд у зачетку акције.
© AP Photo / Thanassis StavrakisЛука Модрић, Белгија - Хрватска, Светско првенство
Лука Модрић, Белгија - Хрватска, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пробао је Роберто Мартинез у другом делу да нападне Хрвате, убацио у игру корпулентног Лукакуа који је био најближи да донесе победу свом тиму, али је пропустио три најбоље шансе на утакмици.
Прво је у 61. минуту погодио стативу, затим у 87. са само неколико метара промашио читав гол, да би се у 90. обрукао јер није убацио лопту у празну мрежу са неколико метара поред Гвардиола и осталих дефанзиваца Хрватске.
Све то су преживели срећни Хрвати, који једва да су запретили у другом полувремену, али су освојили бод и завршили групну фазу на другом месту. Неубедљиво, али и то је фудбал...
© AP Photo / Frank AugsteinМилан Борјан, Канада - Мароко, Светско првенство
Милан Борјан, Канада - Мароко, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Као први из ове групе у осмину финала ће Мароко. Сјајна афричка селекција савладала је Канаду са 2:1 уз малу помоћ Милана Борјана који је катастрофално погрешио код првог гола који је постигао Зијех у четвртом минуту.
На 2:0 повисио је Ен Незири у 23, а почасни погодак за Канађане био је аутогол дефанзивца Марока Ожерда у финишу првог полувремена.
У наставку није било узбуђења па је Мароко победом и пласманом у осмину финала потврдио епитет, уз Сенегал, једног од највећих изненађења на Мундијалу у Катару.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала