- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Европа званично уводи „бајденизам“ : Не зна се куд ударају – „жртва“ и Урсула фон дер Лајен

© Tanjug / AP/Johanna GeronУрсула фон дер Лајен
Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Брисање дела саопштења председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен које је спровела установа на чијем је челу, није цензура већ последица „бајденизма“ који постаје западни стандард, а образложење „исправке“ показује да ЕУ губитници у губитничким ситуацијама само увећавају губитке.
Европска комисија обрисала је јуче информацију о 100.000 погинулих украјинских војника из видео-обраћања и писаног саопштења шефице ЕК Урсуле фон дер Лајен.

Бајденизам као западни стандард

То што је Европска комисија „обрисала“ информацију из саопштења шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен није цензура. Цензуру не би требало потцењивати јер она је ред, поредак и контрола, док у Европској комисији имамо распад система који би требало да држи ред, сматра социолог др Слободан Рељић, бивши главни и одговорни уредник НИН-а.
Појавна русофобија која је, у ствари, синдром много дубљих болести толико је „заталасала плитке умове европских административаца да они више не могу да контролишу сами себе“, истиче Рељић.
„Ово само показује да бајденизам – кад говорите да не знате шта говорите и да вас не занима како ће вас схватити, у ствари, постаје стандард на Западу. Дакле, кад ви нешто кажете они морају да знају шта ви хоћете од тога да се деси, а то што ви говорите тумачиће се онако како њима одговара, без обзира шта сте рекли.“
Рељић подсећа да је у среду у Бундестагу донета резолуцију о кривици Стаљина за геноцид у Украјини 1932. и 1933. године, а пет година после тога Немци су постали „велемајстори геноцида баш на том месту“ да би се сад они појавили као људи који ће да исправе историју и уведу неке нове координате.

ЕУ губитници у губитничким ситуацијама увећавају губитке

А то показује да су у овом тренутку, пре свега у ЕУ, изгубљени сви оријентири и тамо се не зна где ко удара. Људи који данас воде Европу су апсолутно недорасли времену, а друго, они су мање више сви одреда, попут Шолца, фон дер Лајенове и Макрона, корумпирани, а њихове корупције су јавно обзнањене, тако да су они уцењени и, у принципу, изгубљени у простору.
„Урсула фон дер Лајен је на челу те колоне али то не значи да нема још већих губитника од ње у садашњем европском простору. Потенцијали данашње ЕУ, у том смислу, практично су несагледиви. Ми ћемо се све више нагледати таквих ситуација, потпуних губитника у губитничким позицијама како увећавају своје губитке.“
Ту има толики број идиотизама да ће се здрав разум над њима згражавати, али је проблем што последице деловања тих људи, с обзиром на ресурсе којима располажу, могу бити веома опасне и то не само по њих.

Пуцање себи у ногу

Према његовим речима, образложење Европске комисије о брисању дела обраћања фон дер Лајенове само говори да се „на једну глупост додаје глупост на куб“.
„Много хвала онима који су указали на непрецизне цифре у претходној верзији видеа. Процена из спољних извора, која је коришћена, требало је да се односи на жртве, односно и погинуле и рањене, и требало је да покаже суровост Русије“, објавила је на Твитеру званична представница ЕК Дана Спинат.
Објашњење да повећавате број жртава да би Русија испала већи негативац а које се објашњава као потпуно нормалан начин деловања, надилази машту и „просто не можете да верујете да ти људи то причају“.
„Ми данас живимо у суседству ЕУ и нажалост смо на европском путу, а у Европи се дешавају ствари које су практично непознате у политичким теоријама. Један систем који је практично збир различитих држава тако систематски пуца себи у ногу, а онда извлачи закључке да би требало још више куршума да саспе себи у ногу. У политичкој теорији то је заиста непознато стање и непознат облик организовања и усмеравања тих организацијских сила и моћи“, закључио је Рељић.
Зграда Европске комисије у Бриселу, Белгија - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2022
РУСИЈА
Европска комисија предлаже формирање специјалног суда за истрагу против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала