- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Шпанци се коцкали и побегли од Хрвата, Немачка иде кући

© AP Photo / Julio CortezШпанија - Јапан, Светско првенство
Шпанија - Јапан, Светско првенство - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Поледње коло у групи Е, донело је највећу драму на Мундијалу у Катару после које су Јапан и Шпанија некако прошли у други круг на мегдан Хрватској и Мароку.
Да ли је "Црвена фурија" свесно ризиковала и поразом од Јапана (2:1) намерно побегла од Хрватске, како би играла са Мароком, остаће тајна. У сваком случају, свака им част ако јесу, јер су се баш коцкали с пласманом у нокаут фазу.
Наиме, Костарика је у једном тренутку водила против Немачке са 2:1 и то је био тренутак у коме су Шпанци остали испод црте (на три минута), али их је у живот вратио погодак за изједначење који је постигао Каи Хаверц у 73. минуту.
После првих 45 минута чинило се да ће Европљани даље, а да за Јапан и Костарику нема места у нокаут фази. Немци су водили против Костарике голом Гнабрија, а Шпанци против Јапана поготком Морате, оба у раној фази утакмица.
Међутим, на старту другог дела видели смо нови преокрет Самураја. Ритсу Доан и Танака су за само пет минута донели Јапанцима предност од 2:1 која је остала на снази до краја утакмице.
И Костарика је преокренула против Немачке релативно брзо, за 12 минута погоцима Техеде у 58 и Варгаса у 70. минуту. Међутим, њихова радост и могућа дупла сензација (испадање Немаца и Шпанаца у пакету) трајала је само три минута, јер је Хаверц преокренуо на 3:2 погоцима у 73. и 85. минуту.
Пирову победу Немаца, који већ друго Светско првенство завршавају у групној фази, потврдио је резервиста Никлас Фулкруг у надокнади за коначних 4:2.
Иначе, меч између Немачке и Костарике остаће упамћен и као историјски јер је први пут у историји на Мундијалу правду делила једна дама - Стефани Фрапар.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала