- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Министарство иностраних послова Летоније провоцира рат великих размера

© Fotolia / MbonaparteЛетонска застава на улицама Риге
Летонска застава на улицама Риге - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Амбасада Русије у Риги саопштила је да позиви министра иностраних послова Летоније Едгара Ринкевича да се дозволи Кијеву да врши нападе на руске аеродроме и места на којима се налазе руске ракете, представљају подстрекивање на покретање рата великих размера.

„Не плашећи се ескалације, потребно је дозволити Украјинцима да користе оружје за гађање војних објеката на територији Русије - на такве кораке не позива неки војни експерт, већ ни мање ни више министар иностраних послова Летоније Едгар Ринкевич. Шта је то него подстрекивање на покретање рата великих размера?!“, написао је он на Телеграму.

Амбасада је навела да је својом одлуком да „дозволи“ то, министар још једном потврдио марионетску суштину кијевског режима, који се не усуђује да направи ни један корак без дозволе западних покровитеља.
„Да ли је потребно споменути да је професионална дужност сваког запосленог у дипломатској служби, а посебно тако високог званичника, не да се распирује рат већ, напротив, да се промовишу мировна решења за сукобе. Чини се да летонски министар има своје идеје о суштини и задацима дипломатије у савременом свету“, подвукао је дипломата.
Раније је министар иностраних послова Летоније у интервјуу агенцији„ Блумберг“ изјавио, да је Кијеву потребно дозволити да нападне места на којима се налазе ракете, којима се напада критична инфраструктура Украјине и, притом, се не боје ескалације.
Зграда парламента Летоније - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
РУСИЈА
Летонски парламент прогласио Русију за државу која подржава тероризам
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала