- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД: Граница за цену руске нафте ─ 60 долара по барелу

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаНафтне пумпе у Татарстану
Нафтне пумпе у Татарстану - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Граница цене за руску нафту почеће од 60 долара по барелу и даље ће моћи да се мења, изјавио је заменик министра финансија САД Воли Адејемо.
„Почињемо од 60 (долара по барелу) и имамо могућност да померамо границу цене како бисмо временом ограничили приходе Русије“, рекао је Адејемо на онлајн конференцији.
Према његовим речима, ревидирање нивоа цена спроводиће се с времена на време.
Осим тога, европске земље проучавају могућност ревизије лимита цене нафте у будућности, под условом да овај ниво буде најмање 5 одсто испод тржишних цена.
Амерички политичар је додао да ће САД и њихови савезници успети да покрену механизам ограничавања цена руске нафте до 5. децембра.
Раније су медији јавили да су земље Европске уније договориле ограничење цене нафте из Русије на 60 долара по барелу и да се чека сагласност Пољске.
Председник Русије Владимир Путин је, коментаришући идеју Запада да ограничи цене руских енергената, раније више пута изјавио да Русија неће ништа испоручивати иностранству ако је то супротно њеним интересима. Заменик руског премијера Александар Новак је такође рекао да ће Русија радити само по тржишним условима и да неће испоручивати нафту земљама које ће уводити граничне цене, ни по 60 долара по барелу, ни по било којој другој цени.
Нафтне пумпе у Татарстану - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2022
Специјална операција у Украјини
Медији: Од ограничења цене руске нафте корист има само Вашингтон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала