Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Хитна и одлучна реакција Вучића на став ЕУ: То је бедни антисрпски однос, а Курти терористички олош

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић саопштио је да неће путовати у Тирану 6. децембра на самит Европске уније и Западног Балкана и додао да одлука Аљбина Куртија о именовању Ненада Рашића није добила заслужену осуду ЕУ.
Вучић је оценио да је ЕУ показала бедни антисрпски однос и да је оно што је данас урадио, како је навео, терористички олош Аљбин Курти, требало да добије заслужену осуду ЕУ, али да је она изостала.

„Потез Приштине показује да они желе прогон и протеривање Срба са Косова и Метохије. Нисам сигуран да ће сутра доћи до разговора са европским комесаром Оливером Ватхељијем након мојих речи и наших одлука у међувремену. Не само да су прекршили норме Бриселског споразума, прекршили су све норме међународног права и баш их брига, зато што је то у интересима једне европске силе“, рекао је председник Србије за тв Пинк.

Како је навео, изабрали су најгори српски олош, истичући да не постоји гори.
„Изабрали су најгори српски олош, са дна каце, не постоје гори. Они ничије поверење у Србији немају, али имају поверење Аљбина Куртија и западних агентура. Мисле да ће тиме да нас уплаше. Нема проблема. Можете да уништите председника Србије, да организујете протесте у Србији, да ме убијете. Али за мене су Косово и Метохија највећа српска светиња, за мене је Србија светиња. Боље да ме нема, него да вам је предам у руке, и нећу вам је предати у руке. И зато нико из Србије неће бити у Тирани, а ви лепо долазите, путујте авионом, причајте глупости и лупетајте, сви ви из Европе и Западног Балкана“, рекао је Вучић.
Председник је поручио да могу да „баљезгају о томе да је Србија крива“, али да њега то не занима и да Србија није крива ни за шта.
„Па да видимо шта ћете то да направите и како ћете да направите. Онда када се следећи пут обратите Србији, водите рачуна шта је усвојено у Бриселу, водите рачуна о грађанима Србије, пошто они нису девета рупа на свирали било коме, и нећу вам дати да их понижавате. Србија је своја на своме“, рекао је Вучић, и потом послао поруку Куртију и Бриселу:
„А терористичком олошу да поручим — води рачуна да не повредиш ниједног Србина, заједно са овим квислинзима које си изабрао. Јер Срби ће знати да вам одговоре. А ви из Европе — срам вас било, а то је ситница у односу на оно што желим да вам кажем“.
Вучић је, такође, најавио да ће се грађанима Србије обратити у суботу.
Преседник Србије Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
СРБИЈА
Вучић не иде у Тирану на Самит ЕУ због срамне реакције Брисела
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2022
СРБИЈА
Ана Брнабић: Срамота ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала