- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Пикси: Имао сам тачну слику стања и пре доласка у Катар

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије, рекао је да је пружио руку свим играчима после пораза од Швајцарске и испадања са Мундијала, наводећи и да треба бити достојанствен и у успесима и у поразима.
Стојковић је претходно истакао да ће остати селектор Србије и да намерава да води екипу у квалификацијама за Европско првенство.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Пикси остаје селектор: У марту су квалификације за Европско првенство
„Жеље су једно, могућности друго. Нисам разочаран нити могу да тражим нешто више од играча када знам у каквом су стању. Резултатом нисмо задовољни, али с обзиром на то какве смо проблеме имали од доласка овде, имајући у виду повреде кључних играча, чинили смо све напоре да их вратимо, да буду у сервису екипе, али је очигледно то био исувише велики проблем за нас. Момци су се борили колико су могли, дали су све од себе, али за овај ниво такмичења није било довољно. Постоје објективни разлози зашто је тако, не могу да очекујем више од онога што су показали“, истакао је Стојковић.
И наставио, осврнувши се и на стање играча пред пут у Бахреин где је екипа боравила пред долазак у Катар.
„Треба бити достојанствен и у успесима и у поразима. Дошао је тај пад. Шта сам радио у свлачионици, пружио сам руку свим играчима и рекао да морамо да будемо велики и када иде и када не иде. Потпуна мирна атмосфера. У стању у ком смо, дали смо максимум. Неки не би ни помислили да играју, а појединци су играли у таквом стању. Имали смо проблема у дефанзиви. То је за дубљу анализу. Ипак је ово Светско првенство. Морате да имате све здраве играче и у топ-форми и у здравственом стању из квалификација. Био сам нерасположен када смо кренули за Бахреин јер сам имао тачну слику стања играча“.
На руку Србији није ишао ни пораз Бразила од Камеруна, а говорио је и даље о физичком стању играча.
„Не дај Боже да смо победили, а да нисмо прошли. Био сам изненађен када сам чуо да је Камерун победио. Али када видите ко је све завршио такмичење, видите да је првенство непредвидиво. Реално сагледавам ствари. Не може се играти СП, а да нисте спремни 100 одсто. Била је ово физички тешка утакмица. Ниво игре је био физички захтеван. Дошли смо са повредама и великим проблемима, посебно кључних играча. И то нам је створило велике проблеме. Да је то било другачије наша игра би била на вишем нивоу“.
Питање одбране је било веома важно јер је Србија примила осам голова на три утакмице.
„Знате, када изгубите утакмицу, наравно одмах се потегне прича о одбрани. Али није само линија одбране у питању. Нападамо и бранимо се као тим. Сви морамо да учествујемо. Швајцарска је превише лако дала други гол. То је за нас био психолошки шок, а за њих веома позитивно. На овом нивоу такве ствари су просто недопустиве. Ако такве грешке понављате тешко је победити. Урадићемо све да решимо ове проблеме“, истакао је Стојковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала