- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Пикси остаје селектор: У марту су квалификације за Европско првенство

© Tanjug / JADRANKA ILICДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије, рекао је да има жељу да настави да ради тај посао после испадања са Мундијала после прве фазе и да у марту српски тим очекује почетак квалификација за Европско првенство, као и да је пред пут у Бахреин знао да ће бити тешко остварити бољи резултат у Катару.
Србија је поражена са 3:2 од Швајцарске у трећој утакмици прве фазе Светског првенства што значи и завршетак снова о осмини финала Мундијала.
„Наравно да имам жељу да наставим да радим, ми у марту почињемо квалификације за Европско првенство. Имамо велику жељу да се после 24 године нађемо на том такмичењу и ту се ништа неће променити. Бићу само задовољни да ми играчи у том периоду буду у топ форми“, истакао је Стојковић.
Он је истакао и да су постојали објективни проблеми, у вези са здрављем играча.
„Резултатом нисмо задовољни, али с обзиром на то какве смо проблеме имали од доласка овде, имајући у виду повреде кључних играча, чинили смо све напоре да их вратимо, да буду у сервису екипе, али је очигледно то био исувише велики проблем за нас. Момци су се борили колико су могли, дали су све од себе, али за овај ниво такмичења није било довољно. Постоје објективни разлози зашто је тако, не могу да очекујем више од онога што су показали“, истакао је Стојковић.
Србија и Швајцарска - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Србија је страдала на Пиксијевом рулету – пораз од Швајцарске за крај Мундијала!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала