- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Да ли ће Пикси коначно обрадовати нацију?

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Пратите нас
Све је спремно за меч одлуке у којем ће снаге од 20 часова одмерити Србија и Швајцарска на СП у Катару. Изненадио је комплетну фудбалску јавност селектор Драган Стојковић Пикси када је за меч против Камеруна (3:3) убацивањем Максимовића у стартну поставу додатно (п)ојачао везни ред, али се против Швајцараца очекује да Орлови излете с два нападача.
Куцнуо је час да Орлови високо рашире крила онда када је то најпотребније. Према информацијама које стижу из Дохе и из кампа наше фудбалске репрезентације, велика је вероватноћа да ће Србија, која мора да победи „сајџије“ како би се пласирала у осмину финала Мундијала, заиграти од првог минута са два класична шпица.
Друштво би Александру Митровићу у нападу, по свој прилици и свему оном што се дало видети на тренинзима и чуло на конференцијама Орлова претходних дана, требало да прави Душан Влаховић који је спреман!
Те речи је јасно и гласно пред припадницима „седме силе“ изговорио нападач Јувентуса.
„Спреман сам. За Србију бих играо и са једном ногом када би требало“, речи су иза којих стоји Влаховић.
На тај начин се његова физичка спрема не доводи у питање, а на селектору Драгану Стојковићу је да изабере идеалних 11 који ће се супротставити незгодним Швајцарцима, којима игра и нерешен исход у вечерашњем двобоју.
Када је стартних 11 у питању, очекује се нешто другачија у односу на уводна два меча на Мундијалу. Оно што радује јесте да здравствени билтен, према којем би Страхиња Павловић и Милош Вељковић, који су против Камеруна затражили да буду замењени, требало да буду на располагању од првог минута.
Место међу стативама традиционално је резервисано за човека у којег Пикси и Србија имају апсолутно поверење, а то је Вања Милинковић-Савић.
Див од 202 центиметра се још током квалификација и Лиге нација одличним партијама и сигурним одбранама изборио да буде „кец“ Србије испред Предрага Рајковића и Марка Дмитровића.
Испред њега би тројку у последњој линији требало да чине Никола Миленковић, Милош Вељковић и Страхиња Павловић.
Позиције бекова-крила резервисане су за Андрију Живковића (десно) који је пружио фантастичну партију против Камеруна (3:3), завршио је и у тиму кола за 2. коло на Мундијалу, док ће преко пута дејствовати Филип Костић.
Двојица везних највероватније ће бити Саша Лукић и Сергеј Милинковић Савић који би требало да кваре игру „сајџија“.
Кључ игре Србије ће као и увек бити у рукама најкреативнијег фудбалера и српске десетке Душана Тадића, од којег се очекује да коначно проради и буде прави онда кад је то најпотребније.
Недостаје Душану тај завршни пас који га краси и на који нас је све одавно навикао. Фали та његова магија и било би савршено да је баш вечерас видимо на делу.
© Фото: ФССДушан Влаховић, Александар Митровић
Душан Влаховић, Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Душан Влаховић, Александар Митровић
И као што је већ горе најављено, оштрица напада требало би да буде са два "сечива", а уз рекордера по броју голова за национални тим - Александра Митровића, требало би да се нађе Душан Влаховић, док ће Лука Јовић шансу вребати с клупе.
Ипак, треба оставити простора за Пиксијев маневар или "дриблинг", да можда изненади и јавност и противника, па да пусти Јовића да измори Швајцарце, а онда да их Душан Силни докусури.
Мурат Јакин - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Швајцарска имала „бурну ноћ“ пред меч са Србијом
Такума Асано Јапан - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Јапан је ушао у историју Мундијала – посед никад мањи, победа никад већа
Милош и Ана Мандић - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Катар 2022
Српска породица за Спутњик са катарског „острва“ – застава Србије и порука: „Да проради понос!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала