- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: „Росатом“ од огромног значаја за јачање „нуклеарне тријаде“ Русије

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЛого корпорације "Росатом"
Лого корпорације Росатом - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2022
Пратите нас
„Росатом“ даје огроман допринос јачању „нуклеарне тријаде“ земље, као и када се ради о стављању у стање борбеног дежурства перспективних система наоружања, од којих многи немају пандана у свету, изјавио је руски председник Владимир Путин.

„’Росатом’ пружа огроман допринос повећању потенцијала обуздавања, јачању моћи наше 'нуклеарне тријаде', припреми и стављању у стање борбеног дежурства перспективних система наоружања, војне опреме. Многи од њих су без пандана у свету“, рекао је Путин у видео обраћању поводом обележавања 15. годишњице државне корпорације.

Руски лидер је истакао да технологије којима Русија данас располаже, обезбеђују Москви дугорочну стратешку конкурентност међу другим нуклеарним државама.
Он је додао да нека од достигнућа државне корпорације „имају истински пробојни карактер“, што омогућава Русији да „буде међу светским лидерима у нуклеарној енергетици“ и да обезбеђује технолошку независност у целом низу најважнијих области.
Првог децембра 2007. године Путин је потписао закон „О државној корпорацији за атомску енергију 'Росатом'“, на основу кога је федерална агенција за нуклеарну енергију „Росатом“ била претворена у истоимену државну корпорацију.
Руски министар одбране Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2021
РУСИЈА
Шојгу: Модернизација руске нуклеарне тријаде на највишем нивоу у историји
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала