- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Дебакл европске журке: Кога занимају вредности ЕУ?

CC0 / Pixabay / Журка о ЕУ вредностима у Метаверзујму, илустрација
Журка о ЕУ вредностима у Метаверзујму, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Пратите нас
Само пет људи појавило се у уторак увече на забави коју је организовала канцеларија Европске комисије за страну помоћ у метаверзуму, како би младе људе заинтересовале за Европску унију.
Дописник компаније „Девекс“ Винс Чадвик објавио је на Твитеру да је он на крају био једини преостали гост на забави, након „почетних збуњених разговора с отприлике пет других људи који су се појавили”.
Очигледно је само неколико од 44 особе којима се свидела позивница, било довољно заинтересовано да се са својим аватарима придружи забави и заплеше уз хаус музику на тропском острву.
Канцеларија Европске комисије за инострану помоћ потрошила је укупно 387.000 евра за развој платформе на метаверзуму за промовисање иницијативе „Глобал гејтвеј“, јавио је „Девекс“. Иначе, Комисија преко те иницијативе намерава да издвоји чак 300 милијарди евра до 2027. за изградњу нове инфраструктуре у земљама у развоју.
Портпарол Комисије рекао је да је сврха промотивне објаве била „повећати свест о томе што ЕУ ради на светској сцени” међу особама од 18 до 35 година које се налазе „првенствено на Тик-току и Инстаграму” а које су „неутралне према ЕУ” и „обично нису изложене таквим информацијама”, пише Политико.
Метаверзум - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Прва компанија чији ће запослени радити у метаверзуму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала