- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске ваздухопловне снаге добиле појачање: Стигли нови вишенаменски ловци Су-35С

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаСусрет изнад Тихог океана: Руски ловац спречио амерички авион да се приближи граници
Сусрет изнад Тихог океана: Руски ловац спречио амерички авион да се приближи граници - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Пратите нас
Ваздушно-космичке снаге Русије добиле су нову партију вишенаменских ловаца Су-35С, саопштила је прес-служба Обједињене авио-корпорације (ОАК).
„Авио-предузеће ОАК у Комсомољску на Амуру направило је и предало Министарству одбране Русије још једну партију нових авиона Су-35С“, наводи се у саопштењу.
Вишенаменски ловци Су-35С прошли су циклус тестирања на земљи као и у ваздуху у различитим радним режимима. Они су прелетели са аеродрома у Комсомољску на Амуру до места где ће бити у служби војске.
„Производни капацитети у фабрици за производњу авиона 'Гагарин' у Комсомољску на Амуру данас су у потпуности попуњени. Ми испоручујемо авијациону технику у складу са роковима, предвиђеним уговорима, задовољавамо потребе Министарства одбране Русије по питању савремених авијационих система“, изјавио је генерални директор ОАК Јуриј Сљусар.
Су-35 је вишенаменски ловац генерације 4++, што значи да је по својим карактеристикама изузетно близу авионима пете генерације. Представља модернизацију авиона Су-27. Ради се о двомоторном авиону са суперманеварским карактеристикама. Дугачак је 21,95 метара, са распоном крила од 14,75 метара и максималном брзином 2.500 километара на час.
Су-35с - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2020
Амерички медији: Руски ловац Су-35С је „убица“
Поређење пројеката ловаца  - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Су-35С или КФ 21 „Борамае“: Нове генерације ловачких авиона /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала