- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Владика Методије: Подгоричка скупштина 1918. – круна ка уједињењу српског народа свих српских земаља

© Sputnik / Бобан НововићВладика Методије
Владика Методије - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2022
Пратите нас
Подгоричка скупштина 1918. године била је круна и израз целокупног стремљења ка уједињењу свеукупног српског народа свих српских земаља у свим крајевима где су живели, изјавио је данас епископ будимљанско-никшићки Методије након литургије у манастиру Ђурђеви Ступови у Беранама.
Он је казао да је српски народ угасио своје две краљевине да би се објединио са другим деловима свог народа и у другим просторима, саопштила је Митрополија црногорско-приморска на свом сајту.

„И са другим словенским народима са којима смо желели да будемо заједно и са којима смо осећали присност, блискост и јединство. Дали смо највише што може један земаљски народ – дали смо две круне и две краљевине за то јединство. Краљевина Србија и Краљевина Црна Гора су изгубиле своје суверенитете и краљевине да би ушли у ту већу заједницу нашег народа“, казао је владика Методије.

Он је поручио да је то слика да нема јединства без појединачног жртвовања.
„Никад се људи не могу у заједници спојити ако ту нема давања, пружања, давања без остатка себе у заједницу и труда да се у њу уђе да би та заједница могла да опстане, живи и траје“, закључио је епископ Методије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала