- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Директор Блек Рока: Криптовалуте очекује суморна будућност

CC0 / Пиксабеј / Биткоин
Биткоин - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Пратите нас
Колапс FTX-a, берзе криптовалута, прети да у пропаст отера више компанија које се баве криптовалутама, упозорава Лери Финк, извршни директор једне од највећих светских инвестиционих компанија, Блек Рока.
Финк, како је сам рекао дугогодишњи скептик по питању криптовалута, на самиту Дилбук, у организацији Њујорк тајмса изјавио је да не верује да ће после свега већина компанија које се баве криптовалутама опстати и открио је да је његова компанија уложила око 24 милиона долара у FTX, преноси РТ.
„Да ли смо били заведени? Нећу спекулисати док не будем располагао са више чињеница“, изјавио је извршни директор инвестиционог фонда који управља капиталом од око 10 билиона долара.
Према његовим речима, у FTX је правио грешке које су довеле до погубних последица, али, како је додао, упркос свим проблемима и даље види потенцијал у технологији која је у основи криптовалута.
Колапс берзе FTX покренуо је ланчану реакцију, изазивајући кризу поверења у тржиште криптовалута. Ове недеље, водећи зајмодавац криптовалута Блокфај, који је био финансијски уплетен у FTX, поднео је захтев за банкрот, док брокерска кућа Џенесис покушава да избегне исту судбину.
Берза криптовалута Кракен саопштила је у среду да ће отпустити 1.100 запослених упркос томе што „није била материјално изложена“FTX . Према Блумбергу, више од 130 ентитета повезаних са FTX већ је пропало.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала