- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

ФС тзв. Косова тражи од ФИФА казну за Пиксија и српске навијаче

© AP Photo / Francisco SecoДраган Стојковић
Драган Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Пратите нас
Фудбалски савез такозваног Kосова саопштио је да је поднео жалбу ФИФА због наводних „тешких увреда од стране селектора репрезентације Србије Драгана Стојковића", као и „расистичких поступака српских навијача" на утакмици трећег кола групе Г на Светском првенству у Kатару између Србије и Швајцарске.
У саопштењу ФФK се наводи да је истицање слогана са политичким порукама против Албанаца могло да се види и чује током утакмице, а да су о томе наводно писали светски медији.
„ФФK је поднео жалбу ФИФА са неопходним доказима. ФФK захтева од ФИФА истрагу поводом овог случаја и тражи да ФС Србије буде санкционисан како би се једном заувек оваква скандирања склонила са фудбалских стадиона и догађаја као што је Светско првенство“, наводи се, између осталог, у саопштењу.
Из Приштине подсећају да су недавно поднели жалбу ФИФА и због истицања заставе у свлачионици репрезентативаца Србије, на којој је била карта Kосова и Метохије у бојама српске заставе и са натписом „Нема предаје“.
Подсетимо, Швајцарска је победила са 3:2 и изборила пласман у осмину финала Мундијала, а на том мечу су њени репрезентативци Ђердан Шаћири и Гранит Џака неколико пута током меча провоцирали српске играче.
Ђердан Шаћири и Гранит Џака  - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Катар 2022
Наивно! ФИФА поверовала Џаки – ништа од казне због спорног дреса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала