- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милатовић: Не консултујем са са онима који узурпирају изборну вољу грађана Подгорице

© Sputnik / Бобан НововићЗграда Скупштине града у Подгорици
Зграда Скупштине града у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Пратите нас
Представник покрета „Европа сад“ Јаков Милатовић одбио је позив актуелног градоначелника Подгорице Ивана Вуковића да се састану у понедјељак и разговарају о транзицији власти у Главном граду.
„Као цивилизован и рационалан човјек, господине Вуковићу, упркос већ вишемјесечној узурпацији власти састаћу се са Вама на дан примопредаје дужности, уколико прије тога, од већине одборника, будем изабран за градоначелника Подгорице. До тада, желим да вјерујем да ћете уложити онолико слободе колико вам је остало да се процес мирне транзиције власти у Подгорици што прије оконча.
Узимајући у обзир дешавања којима јавност свједочи више од 40 дана траје правна лакрдија у којој Вуковић и његова партија користе прљаве инструменте како би се адекватно спаковали и уз све остале узурпаторе власти напустили функције које им не припадају.
Грађани су Вуковићу рекли да је непожељан, али и Управни суд да је незаконит, и то у трајању од 5. јула. Ипак, навика да ДПС тумачи право онако како му одговара одражава се и кроз напуштање сједница предсједника Изборне комисије, и Вуковићевог саборца, Веселина Вукчевића кад год га право сведе у обавезу да свој посао ради по закону, а не по партијском наређењу“, пише у саопштењу Милатовића.
Милатовић је навео да би Вуковић, да му је стало до грађана, „имао мјере у својој послушности према партијском вођи, и испоштовао оно што је поручио оне вечери када је и јасно изгубио изборе“.
„Међутим разлика између Вуковића и мене је што сам ја слободан човјек, а он очигледно није“, додао је Милатовић и закључио:
„Да му је стало до грађана послушао би консултације са њима — што управо избори и јесу — и престао да кроз партијске механизме опструира мирну примопредају власти, чиме грађане и грађанке Подгорице, уз помоћ десничарских појединаца и организација, држи као политичке таоце. Међутим, и овоме ће ускоро бити крај“.
Просторије Изборне комисија у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
РЕГИОН
У просторије Изборне комисије у Подгорици уселио се брачни пар /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала