- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Дегенек испао с Мундијала и поручио: Жао ми је Србије, Меси је најбољи икада

© AP Photo / Francisco SecoМилош Дегенек
Милош Дегенек - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Пратите нас
Репрезентативац Аустралије и бивши фудбалер Црвене звезде Милош Дегенек завршио је Мундијал у осмини финала елиминацијом од Аргентине (2:1). Искусни дефанзивац је поручио да је Лео Меси најбољи фудбалер који је икада шутнуо лопту, а дотакао се и репрезентације Србије и њеног учешћа.
Велики број пријатеља међу Орловима има Милош Дегенек, и зато не чуди што се једно од питања после испадања Аустралије са Мундијала у Катару односило на то како је видео што су Срби већ после групне фазе спаковали кофере и отишли кући.
„Шта да кажем, осим да ми је много жао што је Србија испала. Немојте погрешно да ме схватите, али бринуо сам се о себи, нисам толико пратио и давао пажњу. Имам неколико пријатеља тамо. Жао ми је Србије као нације, волео бих да су прошли у осмину финала, али главу горе и не сме нико да их критикује. Треба свако да стане иза њих и да их погура у наредном сиклусу,“ рекао је Милош.
Дегенек је био фасциниран Леом Месијем, који је одвео Аргентину у четвртфинале Светског првенства, док је његовој Аустралији запечатио судбину у Катару.
„Играли смо добро и форсирали смо Аргентице да се бране са петорицом фудбалера од 60. минута и да су нам дали гол из доста среће. За први гол нема шта да се каже, пошто је Меси најбољих играч свих времена, најбољих који је икада шутнуо лопту. Мислим да смо имали прилике да изједначимо, али свака част мојој екипи и момцима. Поносан сам на све што смо урадили. Треба да изађемо одавде високо подигнуте главе, да будемо срећни и поносни“, закључио је штопер америчког Колумбуса.
Лео Меси и Аргентина - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Катар 2022
Меси је пронашао свог Робина
Србија и Камерун - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Катар 2022
Орлови крећу кући, а Пикси поручује: Можда би неки хтели да идем у Париз, али видимо се у Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала