- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

На гала журку ЕУ дошло само шест гостију

CC0 / Pexels / Прослава, журка, забава
Прослава, журка, забава - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Пратите нас
Покушај ЕУ да подигне свест о свом дигиталном присуству међу млађом, политички неангажованом публиком, показао се као катастрофа. „24-часовна забава на плажи“ у метаверзуму није успела јер је привукла само шест учесника.
Одељење за инострану помоћ Европске комисије потрошило је невероватних 387.000 евра за развој метаверзалне платформе, која је за циљ имала да промовише иницијативу „EU’s Global Gateway“, чији је циљ да доведе 300 милијарди евра инвестиција, преноси РТ.
Портпарол Европске комисије рекао је медијској платформи Девекс да је журка требало да „повећа свест о томе шта ЕУ ради на светској сцени“ међу младима од 18 до 35 година који се осећају „неутрално према ЕУ“ и „нису обично изложен таквим информацијама“, јер првенствено користе друштвене мреже.
Новинар Девекса Винс Чедвик објавио је снимак свечаности, на којем се чинило да се види неколико лебдећих екрана који трепере истим садржајем, док су присутни испитивали једни друге о томе да ли су погрешили датум. На екранима су на тренутак бљеснуле речи попут „Образовање“.
ЕУ од октобра промовише своју метаверзум платформу као „савршено место за упознавање нових људи и размишљање о глобалним питањима како би се направила разлика у нашој заједничкој будућности“.
Платформа би, према Европској комисији, корисницима требало да пружи могућност да истражују „EU’s Global Gateway“ иницијативу „кроз серију прича о 'херојима' у виртуелном окружењу”.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала