- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија у Украјини користи дронове-камиказе за уништавање тенкова

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаДрон-камиказа "Зала Ланцет"
Дрон-камиказа Зала Ланцет - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
Пратите нас
Оружане снаге Русије у Украјини примењују камиказе-дронове који раде на принципу обрушавања, што повећава ефикасност уништавања тенкова, саопштио је Спутњику неименовани извор упознат са овим догађајем.

„Руска војска у зони специјалне војне операције примењује баражну муницију ‘Зала аеро’, што повећава ефикасност уништавања украјинске оклопне технике“, пре свега тенкова, рекао је саговорник.

Појаснио је да се дрон-камиказа обрушава на оклопна возила, уништава тенк тако што му онеспособи слабо заштићену куполу или де где се налази мотор. Додаје да се на тај начин осигурава пробијање тенка, онеспособљавање посаде и често доводи до детонације тенка.
Саговорник истиче да је још једна позитивна ствар деловања ових дронова, што оператер не мора да има неку специфичну обуку.
Како је раније рекао за РИА Новости други извор, руски војници су у украјини користили неколико стотина дронова-камиказа „Куб“ и „Изделије-51/52“. Ови дронови могу дуго да лете и да осматрају терен. Када пронађу циљ они га уништавају као ракета ваздух-земља и на тај начин и они сами експлодирају.
Украјински војни чамац - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2022
Специјална операција у Украјини
Ексклузивни снимци: Украјински војни чамац и амерички топови на мети руских дронова-камиказа /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала